דלג לתוכן המרכזי

קפטן בלוג בורגר

ברוכים הבאים לבלוג בורגר של הקפטן. כל מי שמבקר אותנו כאן כנראה מאוד אוהב המבורגר.
בבלוג שלנו נעלה, סיפורים כתבות וכל מיני דברים מעניינים שידעתם או לא ידעתם על המבורגר. ומסעדות המבורגר
נספר לכם על דברים חדשים ומעניינים שקורים ברשת, מבצעים הטבות ודילים למיניהם וכמובן, שינויים מרעננים בתפריט ההמבורגרים הנפלא שלנו.

המבורגר בחיפה

אם אתם רעבים ולא בא לכם לקרוא הקליקו על הארוחת צ'יזבורגר הזו והיא תגיע אליכם הביתה


מי שמאוד אוהב לאכול קציצה בלחמניה עם חסה, עגבניה, בצל , מלפפון חמוץ ורוטב מעולה ימצא עניין רב בבלוג, אנחנו נדאג לפנק בכתבות ומידע שעוד לא שמעתם בענייני המבורגר. הסטוריה, מתכונים, דרכי צלייה, מתכונים לצ'יפס ותוספות, רטבים ועוד.

רשת מסעדות המבורגר – מי אנחנו קפטן בורגר

אם כל דיבורי ההמבורגר האלו עשו אתכם רעבים, אל תהססו להקליק כאן לתפריט המשלוחים ואנחנו כבר נדאג להביא עד אליכם את ההמבורגר המושלם עבורכם, אנו עושים משלוחים בפריסה ארצית מאוד רחבה. ונשמח לפנק אתכם במשלוח עד הבית.
קפטן בורגר היא רשת מסעדות המבורגר ישראלית אשר מכינה המבורגרים טעימים זמינים ונוחים לכל כיס. אלו קציצות מז'אנר ה"סמאש בורגר". קציצה בעלת משקל לא כבד מדי הנמעכת על הפלאנצ'ה ויוצאת אליכם עסיסית וטעימה עמוסה במיצים מבפנים אך גם קריספית וקלילה מבחוץ, ומוגשת בתוך לחמניה טריה ורכה עם חסה, עגבניה, בצל ומלפפון חמוץ יחד עם רוטב הבית המיוחד שלנו. מסעדות הקפטן פזורות רחבי הארץ וכיום הקפטן שהחל דרכו בירושלים נמצא גם בתל אביב בשלושה סניפים שונים כאשר אחד מהם כשר, כמו כן במודיעין, בחיפה, אילת, עפולה, חדרה, קריית אונו, קדימה וגבעתיים

סמאש בורגר? מה זה?

מבקרי ההמבורגריות המכורים שעוד לא היו אצלינו בוודאי ישמחו לדעת שישנה רשת חדשה בה עוד לא ביקרתם. רשת מסעדות המבורגר של הקפטן היא רשת המבורגר בשיטת הסמאש SMASH BURGER. שיטת הכנה אשר דוגלת בהמבורגרים דקים ונוחים להיכנס ללחמניה שתוכל להיכנס לפה של אדם נורמאלי בביס רגיל. הסמאש בורגר הוא בעצם קציצת בשר הנמעכת על הפלאנצ'ה הרותכת ויוצרת המבורגר פריך ודק. וכמובן שהשיטה לא מזניחה את אוהבי המשקלים עם הלסתות הספורטיביות. אלו יוכלו להוסיף קציצות ולהכפיל לשלש ולרבע את לחמנייתם בקציצות נוספות. כך שמה שהקפטן מציע הוא המבורגר טרי, בלחמניה רכה וטריה לכל פה. עם זאת קליל וזמין בלי הרבה דרמה ופירוטכניקה.

צ'יפס של מסעדות המבורגר – אז זהו ש…

הקפטן מביא בשורה חדשה ועמה סטנדרט אמריקאי חדש בעניין הצ'יפס וטבעות הבצל. לא עוד טבעות קפואות עם עיסת בצל מעוכה בפנים אשר מאבדים מפריכותם אחרי מס דקות, גם לא עוד צ'יפסים דקים וארוכים משקית קפואה שכבר בכחו מתי הם היו תפוחי אדמה. במסעדות ההמבורגר של הקפטן תוכלו לקבל צ'יפס ביתי אמיתי שהגיע אל הסניפים בצורה של תפוח אדמה אמיתי ישירות מהחקלאי. התפוד נקלף ונפרס במטבח הסניף עצמו באותו הבוקר. טוגן בטיגון ראשוני – חליטת שמן – והונח במקרר להמתנה להזמנתכם. עם ההזמנה הצ'יפס צלל ישירות לשמן הרותח ואל מגשכם לשמש כיד ימינו להמבורגר הנפלא שלכם. התוצאה היא צ'יפס עבה ומרגש עד דמעות. קראנצ'י מבחוץ ועסיסי וטעים מבפנים.

גם טבעות הבצל מגיעות כבצלים יפים ישירות מהחקלאי. נקלפים ונפרסים במטבח שלנו לטבעות עבות ויפות. הטבעות צוללות ישר לתוך טמפורה מיוחדת במתכון מיוחד של שף הרשת. ומשם לתוך ערימת פאנקו פריך וטרי. והופ לשמן הרותח. מבטיחים לחובבי טבעות הבצל, חווייה חדשה ומשמחת.

המבורגר משלוחים הביתה

קפטן המבורגר משלוחים

המבורגר כמו שהמבורגר צריך להיות ההמבורגר שלנו הוא הוא קציצת בשר טרי הנטחן במטבחי הסניפים עצמם. תהליך ההכנה שלה הוא קצר מעיכה קצרה על הפלאנצ'ה, הפיכה והופ ללחמניה. זהו המבורגר בסגנון אמריקאי קלאסי הנקרא "סמאש בורגר" וכך הוא נעשה במזללות רבות בארה"ב. המבורגר יחסית קל משקל ודק, כך שהכריך נכנס לפה לביס בקלות וללא מאמץ … להמשיך לקרוא קפטן המבורגר משלוחים

קראו עוד
מתכון המבורגר

סמאש בורגר – פרק 3 מתכון המבורגר מעוך מושלם

אהלן ברוכים הבאים לפרק השלישי והאחרון של הסמאש בורגר. בפרקים הקודמים עסקנו ברעיון שמאחורי המעיכה ובתגובה הכימית שהיא עושה להמבורגר. בפרק הזה אנחנו ניגש ממש לעניין וניתן מתכון המבורגר המתאר כיצד לעשות זאת כמו שצריך ומאיזה טעויות יש להימנע. אך לפני כן רק נאמר לכם שאם אתם רעבים ממש כרגע, היכנסו לתפריט שלנו כאן ונדאג … להמשיך לקרוא סמאש בורגר – פרק 3 מתכון המבורגר מעוך מושלם

קראו עוד

סמאש בורגר חלק 2

תגובת מאייר – הקראסט עושה את כל ההבדל אז למה בכלל למעוך את קציצת ההמבורגר במהלך הצלייה? יש רק סיבה טובה אחת  לעשות את זה. מדובר בסוד לטעם המשגע של שלושת הסמאש-בורגרים שהזכרתי (כמו גם אינסוף המבורגרים מעוכים אחרים) : הסוד הזה הוא תגובה כימית הנקראת  "תגובת מאייר" (Maillard) . מה עומד מאחורי המונח המדעי … להמשיך לקרוא סמאש בורגר חלק 2

קראו עוד

סמאש בורגר – חלק 1

סדרה חדשה בת שלוש כתבות על שיטת צליית ההמבורגר שמשגעת את אמריקה כבר כמה עשורים והקפטן מביא לארץ בשנים האחרונות . לכתבות נספות על המבורגרים ועוד כנסו לעמוד קפטן בלוג בורגרלסדרת כתבות על הסטוריית ההמבורגר תוכלו להתחיל בפרק הראשון כאן ומשם לזרום.אם כל הכתוב כאן מעורר את רעבונכם אתם מוזמנים להזמין אליכם המבורגר מעולה בהקלקה … להמשיך לקרוא סמאש בורגר – חלק 1

קראו עוד
המבורגריות בתל אביב

צ'יזבורגר פרק 11 בונוס – מתי ומי המציא את הצ'יזבורגר

לאור הצלחת הסדרה המרתקת על הסטוריית ההמבורגר, קפטן בלוג בורגר נותן פרק נוסף של הסטורייה, והפעם, צ'יזבורגר למעבר לפרק הקודם, למעבר לדף הבלוג כרגיל אצלינו, ישנה מחלוקת צ'יזבורגר סוערת ישנה גם מחלוקת בין – דנוור, קולורדו,   לואיוויל, קנטאקי,           ופסדינה, קליפורניה,     לגבי איפה ועל ידי מי הומצא הצ'יזבורגר. 1920 – פסדינה, קליפורניה: על פי הספר משנת … להמשיך לקרוא צ'יזבורגר פרק 11 בונוס – מתי ומי המציא את הצ'יזבורגר

קראו עוד
המבורגר משלוחים

היסטוריית ההמבורגר – פרק 10 – מסעדות המבורגר – כמה אנקדוטות לסיום.

פרק עשירי ואחרון מתוך סדרת כתבות העוסקת בדרכו של ההמבורגר – המאכל שכולנו אוהבים מהיכן שהוא התחיל ועד היום – ציר זמן המתחיל במאה ה12 עם צבאו של גינגיס חאן במונגוליה, מתרכז בתחילת המאה ה20 בארה"ב וממשיך עד ימינו בהם ישנו מבחר רווי של מסעדות המבורגר בעולם. נקודות ציון בעיצוב הכריך המיתולוגי עם הקציצה הנפלאה … להמשיך לקרוא היסטוריית ההמבורגר – פרק 10 – מסעדות המבורגר – כמה אנקדוטות לסיום.

קראו עוד
מסעדת המבורגרים

הסטוריית ההמבורגר פרק 9 – "דייב הזקן"

פרק ,תשיעי מתוך סדרת כתבות העוסקת בדרכו של ההמבורגר – המאכל שכולנו אוהבים מהיכן שהוא התחיל ועד היום – ציר זמן המתחיל במאה ה12 עם צבאו של גינגיס חאן במונגוליה, מתרכז בתחילת המאה ה20 בארה"ב וממשיך עד ימינו בו נקודות ציון בעיצוב הכריך המיתולוגי עם הקציצה הנפלאה למעבר לפרק הקודם, למעבר לדף הבלוגבפרק הקודם שמענו … להמשיך לקרוא הסטוריית ההמבורגר פרק 9 – "דייב הזקן"

קראו עוד
ההמבורגר

הסטוריית ההמבורגר פרק 8 – סיפורו של ברט וו. גריי

פרק שמיני מתוך סדרת כתבות העוסקת בהיסטוריה שהביאה את המאכל שכולנו אוהבים להיכן שהוא היום.למעבר לפרק הקודם , למעבר לקפטן בלוג בורגררק נתחיל באזהרה הקבועה שלנו ששהיה באתר זה עלולה לעשות אתכם רעבים. אם כך המקרה, אתם מוזמנים להקליק כאן רשימת הסניפים ולמצוא מסעדת המבורגר של הקפטן הקרובה אליכם ביותר כמובן שההמבורגר שלנו גם יכול … להמשיך לקרוא הסטוריית ההמבורגר פרק 8 – סיפורו של ברט וו. גריי

קראו עוד
קפטן בורגר

הסטוריית ההמבורגר פרק 7 – לואיס לאסן

קפטן בלוג בורגר מגיש לכם את הפרק שביעי בסדרת כתבות אודות מקום וזמן המצאתו של המאכל הנהדר הזה. הפרק הזה עוסק בטוען הרביעי להגשת ההמבורגר הראשון. לפרק הקודם, לעמוד הבלוג סיפורו של לואיס לאסן – ניו הייבן, קונטיקט. 1900 – לואיס לאסן מניו הייבן, קונטיקט גם מתועד כשהוא מגיש את ה"בורגר" הראשון במסעדת ארוחות הצהריים … להמשיך לקרוא הסטוריית ההמבורגר פרק 7 – לואיס לאסן

קראו עוד
המבורגר בגבעתיים

היכן הומצא ההמבורגר – פרק 6

פרק שישי מתוך סדרת כתבות העוסקת דרכו של ההמבורגר – המאכל שכולנו אוהבים מהיכן שהוא התחיל ועד היום.בפרק הקודם שמענו את סיפורם של האחים מנצ'ס מאוהיו. אשר דבר המצאתם את ההמבורגר הגיע עד לבית המחוקקים של אוהיו ונחקק באופן רשמי. בפרק הזה נראה שאוהיו היא איננה המדינה היחידה אשר גורמים רשמיים מהמושלות בה מתערבים בנושא … להמשיך לקרוא היכן הומצא ההמבורגר – פרק 6

קראו עוד
המבורגריות בתל אביב

הסטוריית ההמבורגר פרק 5 – האחים מנצ'ס

ההמבורגר שלי היה לפניך פרק חמישי מתוך סדרת כתבות העוסקת בהיסטוריית ההמבורגר שהביאה את המאכל שכולנו אוהבים להיכן שהוא היום.בפרק הקודם התחלנו את האקשן. הבנו שיש יותר מטוען אחד לבעלות על המצאת ההמבורגר האמריקאי המוגש בלחמניה עם חסה, עגבניה, בצל, חמוצים, ורטבים. היום אנחנו ממשיכים עם הטענות הנוספות והפעם סיפורם של האחים מנצ'ס מאוהיו למעבר … להמשיך לקרוא הסטוריית ההמבורגר פרק 5 – האחים מנצ'ס

קראו עוד
המבורגר בתל אביב

הסטוריית ההמבורגר פרק 4 – מי בתכלס הגיש ראשון בלחמניה?

פרק רביעי מתוך סדרת כתבות העוסקת בהיסטוריה שהביאה את המאכל שכולנו אוהבים להיכן שהוא היום.למעבר לפרק 1, למעבר לפרק 2 למעבר לפרק 3, למעבר לקפטן בלוג בורגררק נתחיל באזהרה הקבועה שלנו ששהיה באתר זה עלולה לעשות אתכם רעבים. אם כך המקרה, אתם מוזמנים להקליק כאן רשימת הסניפים ולמצוא מסעדת המבורגר של הקפטן הקרובה אליכם ביותר … להמשיך לקרוא הסטוריית ההמבורגר פרק 4 – מי בתכלס הגיש ראשון בלחמניה?

קראו עוד
המבורגר משלוחים קפטן

הסטוריית ההמבורגר פרק 3

מתכונים להמבורגר הראשונים בהסטוריה פרק שלישי מתוך סדרת כתבות העוסקת בהיסטוריה שהביאה את המאכל שכולנו אוהבים להיכן שהוא היום.בפרק הקודם ראינו איך ההמבורגר מגיע לראשונה למסעדות בארצות הברית ואיך ומתי הומצאו מטחנות הבשר הראשונות. בפרק הזה אנו נביא את הדוגמאות הראשונות של מתכונים המבורגר אל ספרי מתכונים ישנים. למעבר לפרק הקודם, למעבר לדף הבלוג לפני … להמשיך לקרוא הסטוריית ההמבורגר פרק 3

קראו עוד
מסעדת המבורגר בתל אביב

הסטוריית ההמבורגר פרק 2

מסעדת המבורגר הראשונה בהסטוריה? פרק שני מתוך סדרת כתבות העוסקת בהיסטוריה שהביאה את המאכל שכולנו אוהבים להיכן שהוא היום.למעבר לפרק הקודם , למעבר לפרק הבא, למעבר לקפטן בלוג בורגררק נתחיל באזהרה הקבועה שלנו ששהיה באתר זה עלולה לעשות אתכם רעבים. אם כך המקרה, אתם מוזמנים להקליק כאן רשימת הסניפים ולמצוא מסעדת המבורגר של הקפטן הקרובה … להמשיך לקרוא הסטוריית ההמבורגר פרק 2

קראו עוד
המבורגר תל אביב דאבל

הסטוריית ההמבורגר פרק 1 – איך הכל התחיל?

הסטוריית ההמבורגר- פרק ראשון מתוך סדרת כתבות העוסקת בהיסטוריה שהביאה את המאכל שכולנו אוהבים להיכן שהוא היום האם אי פעם תהיתם לעצמכם איך הומצא ההמבורגר? היכן הומצא ההמבורגר ומתי? מי הוא האדם חשב לקחת גושי בשר בקר ולטחון אותם ולאחד אותם לידי קציצה עם תבלינים ולצלותה על האש? האם שאלתם את עצמכם מי הגאון שדאג … להמשיך לקרוא הסטוריית ההמבורגר פרק 1 – איך הכל התחיל?

קראו עוד