ההמבורגר

הסטוריית ההמבורגר פרק 8 – סיפורו של ברט וו. גריי

פרק שמיני מתוך סדרת כתבות העוסקת בהיסטוריה שהביאה את המאכל שכולנו אוהבים להיכן שהוא היום.
למעבר לפרק הקודם , למעבר לקפטן בלוג בורגר
רק נתחיל באזהרה הקבועה שלנו ששהיה באתר זה עלולה לעשות אתכם רעבים. אם כך המקרה, אתם מוזמנים להקליק כאן רשימת הסניפים ולמצוא מסעדת המבורגר של הקפטן הקרובה אליכם ביותר כמובן שההמבורגר שלנו גם יכול להגיע בשמחה עד אליכם הביתה אם תקליקו כאן על התפריט

בפרק הקודם דיברנו על הטוען הרביעי לעניין הגשת ההמבורגר הראשון לואיס לאסן מניו הייבן, שסיפורו הגיע עד בית המחוקקים והמושל של קונטיקט. בפרק הזה נספר לכם את סיפורו של ברט וו גריי, שטוען שקיבל את המתכון מקצב גרמני שניהל קצבייה בסמוך לבית הקפה שלו.

המבורגר בחמישה סנט

1901 או 1902 – ברט וו. גריי מקלרינדה, איווה, במאמר של פייג' קרלין לעיתון אומהה וורלד הרלד, לא לוקח שום קרדיט על ההמצאה של זה, אך הוא מציג טענה בלתי מתפשרת על כך שהוא ה"דאדי" (האבא) של תעשיית ההמבורגר. הוא הגיש את ההמבורגר בלחמנייה:

תעשיית ההמבורגרים התחילה בשנת 1901 או 1902 (משפחת גריי לא בטוחים באיזו מן השנים) כשמר גריי ניהל בית קפה קטן בצד המזרחי של כיכר בית המשפט בקלרינדה.

מר גריי נזכר באותם ימים: "היה כאן גרמני זקן בשם איל וול (או אולי וואול) והוא ניהל קצביה. יום אחד הוא מילא נקניק במכונה ידנית קטנה ואמר לי: "ברט, למה לא להשתמש בבשר טחון בשביל להכין סנדוויץ' טוב?"

המבורגר תל אביב - קפטן

אם המאמר הזה עשה אתכם רעבים לחצו על התמונה, נדאג לכם

"אמרתי שאני אנסה את זה, אז לקחתי בשר בקר טחון וערבבתי עם ביצה בשביל ליצור בלילה וטיגנתי את זה. לא הצלחתי לגרום לאף אחד לטעום את זה. ויתרתי על הביצה ולקחתי רק קצת קמח כדי להדביק את זה יחד. הטכניקה החדשה השתלמה."

"הוא כמעט גרם לכל בתי הקפה ומוכרי הסנדוויצ'ים באיזור לפשוט רגל" אומרת גברת גריי. "הוא היה מכין המבורגרים כל כך טובים ורכים ועסיסיים – יותר טוב ממה שאי פעם אני עשיתי" היא הוסיפה.

משלוח המבורגר אל קמינו

לחמוד הזה קוראים אל קמינו, עם אבוקד בעונה רוטב צ'יפוטלה, נאצ'וס, וחאלפיניו, מעניין עם ברט וו דימיין שזה יקרה…

"הגרמני הזקן וול הגיע לכאן מהמבורג וככה הוא אמר שקוראים לזה," אומר גריי. "הייתי מוכר אותם בניקל (5 סנט) לחתיכה באותם ימים. זה היה כשהבשר היה עולה 10 או 12 סנט לחצי קילו. הייתי קונה בשר ב-5 או 6 דולר כל פעם והייתי קונה 30 או 40 לחמניות עגולות ביום מהמאפייה."

יום אחד משפחת גריי שמעו טענה סותרת ממישהו (מהאיזור הצפוני של המדינה) שהוא המציא את ההמבורגר. "לא התייחסתי אליו בכלל" אומר מר גריי, "יש לי מספיק הוכחות ששלי היה הראשון". הוא אומר.